Salam Ramadhan 1441H / 2020M
ADAP 4orty Global Sdn Bhd

Allah SWT berfirman:

يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ كُتِبَ عَلَيۡڪُمُ ٱلصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِڪُمۡ لَعَلَّكُمۡ تَتَّقُونَ (١٨٣)

Wahai orang-orang yang beriman! Kamu diwajibkan berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang yang dahulu daripada kamu, supaya kamu bertakwa. (Al-Baqarah: 183)

وعن سهلِ بنِ سعدٍ رضي اللَّه عنهُ عن النَّبِيِّ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم قال : إِنَّ فِي الجَنَّة باباً يُقَالُ لَهُ : الرَّيَّانُ ، يدْخُلُ مِنْهُ الصَّائمونَ يومَ القِيامةِ ، لا يدخلُ مِنْه أَحدٌ غَيرهُم ، يقالُ: أَينَ الصَّائمُونَ ؟ فَيقومونَ لا يدخلُ مِنهُ أَحَدٌ غيرهم ، فإِذا دَخَلوا أُغلِقَ فَلَم يدخلْ مِنْهُ أَحَدٌ – متفقٌ عليه .

Sahl bin Saad RA meriwayatkan daripada Nabi SAW, Baginda SAW bersabda:

Sesungguhnya di syurga terdapat sebuah pintu yang dipanggil ar-Rayyan. Orang yang berpuasa akan masuk melaluinya pada hari kiamat. Tidak ada seorangpun dapat memasukinya melainkan orang yang puasa.

Akan dipanggil: Di mana orang-orang yang berpuasa? Maka mereka (yang berpuasa) akan bangun, tidak ada yang melalui pintu itu selain mereka. Apabila mereka sudah masuk, maka pintu ditutup. Dan tiada seorang pun dapat memasukinya lagi. [Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim]

Pihak Pengurusan dan kakitangan ADAP 4orty Group of Companies ingin mengucapkan:
SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA
kepada seluruh umat Islam ?

Tiada hari seindah Jumaat,
Tiada kata seindah zikir,
Tiada ibadah seindah solat,
Tiada bulan seindah Ramadhan ?

Semoga amal ibadah kita diterima dan diberkati dan dilipat kali gandakan pahalanya.. In shaa Allah.. Aamiin!

Salam Ramadhan 1441H / 2020M

#adap4orty #salamramadhan

More info:

Salam Ramadhan 1441H / 2020M

Allah SWT berfirman:.يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ كُتِبَ عَلَيۡڪُمُ ٱلصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِڪُمۡ لَعَلَّكُمۡ تَتَّقُونَ (١٨٣).Wahai orang-orang yang beriman! Kamu diwajibkan berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang yang dahulu daripada kamu, supaya kamu bertakwa. (Al-Baqarah: 183).وعن سهلِ بنِ سعدٍ رضي اللَّه عنهُ عن النَّبِيِّ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم قال : إِنَّ فِي الجَنَّة باباً يُقَالُ لَهُ : الرَّيَّانُ ، يدْخُلُ مِنْهُ الصَّائمونَ يومَ القِيامةِ ، لا يدخلُ مِنْه أَحدٌ غَيرهُم ، يقالُ: أَينَ الصَّائمُونَ ؟ فَيقومونَ لا يدخلُ مِنهُ أَحَدٌ غيرهم ، فإِذا دَخَلوا أُغلِقَ فَلَم يدخلْ مِنْهُ أَحَدٌ – متفقٌ عليه ..Sahl bin Saad RA meriwayatkan daripada Nabi SAW, Baginda SAW bersabda:.Sesungguhnya di syurga terdapat sebuah pintu yang dipanggil ar-Rayyan. Orang yang berpuasa akan masuk melaluinya pada hari kiamat. Tidak ada seorangpun dapat memasukinya melainkan orang yang puasa..Akan dipanggil: Di mana orang-orang yang berpuasa? Maka mereka (yang berpuasa) akan bangun, tidak ada yang melalui pintu itu selain mereka. Apabila mereka sudah masuk, maka pintu ditutup. Dan tiada seorang pun dapat memasukinya lagi. [Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim].Pihak Pengurusan dan kakitangan ADAP 4orty Group of Companies ingin mengucapkan:SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASAkepada seluruh umat Islam ?.Tiada hari seindah Jumaat,Tiada kata seindah zikir,Tiada ibadah seindah solat,Tiada bulan seindah Ramadhan ?.Semoga amal ibadah kita diterima dan diberkati dan dilipat kali gandakan pahalanya.. In shaa Allah.. Aamiin!.Salam Ramadhan 1441H / 2020M.#adap4orty #salamramadhan

Posted by ADAP 4orty Global Sdn. Bhd. on Khamis, 23 April 2020
ADAP 4orty Global Sdn Bhd